Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

Atrium voor bedrijven

UW BEDRIJFSGESCHIEDENIS ALS MARKETINGINSTRUMENT. 

EEN NIEUWE METHODE OM UW KLANTEN EN PERSONEEL BLIJVEND AAN UW ONDERNEMING TE BINDEN

POP-UP EXPOSITIE BIJ SALZGITTER MANNESMANN PRECISION

Ter gelegenheid van het 175 bestaan van het bedrijf in Helmond is door het Industrieel Atrium een kleine tentoonstelling ingericht . D.m.v videopresentaties en vitrines met historisch materiaal werd een overzicht gegeven van de historie van 1841 tot heden.

OPBOUW EN REALISATIE DIGITAAL ARCHIEF.

Het inventariseren, selecteren en registreren van bedrijfsgeschiedenis en van familie gerelateerd archief materiaal zoals foto’s, documenten, verslagen, notulen etc. Dit opgeschoond archief vervolgens scannen en digitaliseren en opslaan in digitale databanken en/of DVD. Deze activiteit kan eenmalig uitgevoerd worden waarna de opdrachtgever zelf de aanvullingen en/of aanpassingen daarna verwerkt of Het Industrieel Atrium doet dit jaarlijks na aanlevering van archief materiaal door de opdrachtgever. Een schriftelijk uit te brengen offerte geeft inzichten in kosten en overige voorwaarden. Daarvoor zal eenmalig inzage verkregen moeten worden in omvang en soort van het beschikbaar archief materiaal.

DE KRONIEK.

Aan de hand van de resultaten van een onderzoek van het bedrijfsarchief c.q. familie gerelateerd archief en andere bronnen kan de geschiedenis van het bedrijf door historici van Het Industrieel Atrium beschreven worden en gepubliceerd worden in de vorm van een Kroniek. Deze Kroniek kan dan door de opdrachtgever gebruikt worden voor relatienetwerk. Het Industrieel Atrium kan daarbij via de verkoop van deze Kroniek ondersteunen. Een schriftelijk uit te brengen offerte geeft inzichten in kosten en overige voorwaarden.

 

DE BEDRIJFSDOCUMENTATIE.

De geschiedenis van het bedrijf kan door specialisten van Het Industrieel Atrium in de vorm van een film/documentaire in beeld gebracht worden. Deze film/documentaire kent een duur van ongeveer 45 minuten en zal getoond worden in de filmzaal van Het Industrieel Atrium maar kan ook op DVD geleverd worden aan de opdrachtgever voor eigen gebruik ter ondersteuning van haar netwerk. Een schriftelijk uit te brengen offerte geeft inzichten in kosten en overige voorwaarden.

 

DE POP-UP THEMA EXPOSITIE.

In de expositie ruimte van Het Industrieel Atrium kan een expositie over de geschiedenis van het bedrijf door specialisten van Het Industrieel Atrium ingericht worden. Deze expositie kan in een bepaalde periode in overleg met de opdrachtgever getoond worden aan bezoekers van Het Industrieel Atrium. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het beschikbaar archief materiaal dan wel materiaal en informatie van andere bronnen. Een schriftelijk uit te brengen offerte geeft inzichten in kosten en overige voorwaarden.

 

DE PERMANENTE EXPOSITIE ON THE SPOT.

Door specialisten van Het Industrieel Atrium kan in de daarvoor beschikbare ruimte van de bedrijfsgebouw (en) van de opdrachtgever een permanente expositie over de geschiedenis van het bedrijf worden ingericht. Daarvoor worden dan ook het ontwerpen van het concept en de indeling, te gebruiken en hoeveelheid materiaal, vitrines, verlichting etc. etc. door Het Industrieel Atrium geleverd. Deze activiteiten wordt aan de wensen van de opdrachtgever afgestemd en komt onder de regie van Het Industrieel Atrium tot stand. Een schriftelijk uit te brengen offerte geeft inzichten in kosten en overige voorwaarden.