Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

Hoe dit mogelijk is en wat dit voor ons betekent wordt toegelicht door leden van de EnergieClub Helmond Regio (ECHR) en energiecooperatie Morgen Groene Energie (MGE). Ook de versnellingsagenda “Alle Lichten op Groen” van de gemeente Helmond komt aan de orde. Bezoekers kunnen zien en horen hoe je op een leuke, eenvoudige en kostenbesparende manier je eigen woning duurzamer kunt maken.

In een van de expositieruimtes is van alles te zien en horen over zonne-energie; zoals over verschillende soorten zonnepanelen, zonnecollectoren, de benodigde apparatuur en zelfs een compleet geintegreerd zonnedak. U kunt ook uitleg hierover krijgen.

In de filmzaal worden diverse presentaties gehouden over vormen van duurzame energie, zoals over het gebruik van diepe aardwarmte (geothermie), over de totstandkoming van zogenaamde “ Nul Op de Meter” woningen, over de energietransitie in de regio Helmond en over het belang van energiecooperaties zoals Morgen Groene Energie. Kortom, tijdens deze open dag is veel praktische informatie te verkrijgen over duurzame energie.Het Industrieel Atrium is het moderne kenniscentrum voor Industrieel Erfgoed van Helmond e.o. De focus ligt daarbij op 4 industrieën: textiel, metaal, energie en druk. Aan de hand van multimedia presentaties zien en ervaren de bezoekers hoe de industrieën tot stand zijn gekomen vanaf eind 19e eeuw tot heden. Wat betreft energie zijn er ook nog oude gasapparaten (o.a. meters, geisers) te zien.

Meer weten en bekijken? U bent van harte welkom in Het Industrieel Atrium, Kanaaldijk NW 29 in Helmond op zondag 28 februari a.s. van 13.00 tot 17.00 uur. Entree €3,50. Ook open op dinsdag / woensdag / donderdag tussen 9.30u-16.30u)