Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

Zondag 17 september op de open dag van Het Industrieel Atrium kunnen u en/of uw kinderen zich door een fotograaf laten vereeuwigen in de in 19e eeuwse stijl ingerichte directiekamer, waarna de foto geheel gratis per mail zal worden toegestuurd. Eveneens kosteloos kunt u een boekenlegger met uw naam erop volgens het aloude drukwerk principe laten vervaardigen; in de filmzaal zullen historische industriële films worden vertoond en een wever zal op een weefgetouw uit de vorige eeuw demonstraties verzorgen.

Daarnaast kunnen bezoekers het machinepark, de voorwerpen en foto’s van de 4 industriële collecties: druk, energie, textiel en metaal, bewonderen. Via filmpjes, databanken maar ook een compleet ingerichte bibliotheek wordt een beeld geschetst van hoe vroeger de basis industrie, productieprocessen en industriële bedrijven eruit zagen, werkten en zich hebben ontwikkeld tot de hedendaagse industrie.

De open dag van 13.30 uur tot 17.00 uur is voor iedereen toegankelijk en interessant voor jong en oud. Entree: €.3,50 per persoon, €.3,- ouder dan 65 jr. en kinderen tot 8 jr. gratis.

Het Industrieel Atrium in Helmond vindt u op de Kanaaldijk Noordwest 29 (hoek Eikendreef).

Voor meer informatie bezoek:

http://industrieel-atrium.nl/