Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

Op zondag 1 december heeft Anneke Kersten, onder grote belangstelling, een lezing en demonstratie gehouden over het kunstweven. Tegelijk met haar informatie werd de expositie geopend van geweven kunstwerken die door Anneke Kersten zijn gemaakt. Deze expositie laat zeer mooie en interessante geweven kunstvoorwerpen en schilderijen zien.

De expositie kan nog bezichtigd worden tot en met 9 januari 2020.

OPENINGSTIJDEN:
Woensdagen:         10.00u-12.30u. 
Donderdagen:        10.00u-16.00u.

Anneke Kersten (1954) heeft haar eerste weeflessen aan een college in de Amerikaanse staat Oregon gevolgd tijdens een tweejarig verblijf begin jaren tachtig. In Nederland heeft zij zich verder ontwikkeld in de textielkunst tijdens een weefopleiding in textielmuseum Tilburg, de kaderopleiding ‘weven speciaal’ en deelname aan museum masterclasses.
De basis van haar werk is het gebruik van verschillende materialen, zoals metaaldraden, papier, hennep, linnen, hout, verf en lijm.
De weeftechnieken gebruikt zij als middel om haar inspiraties vorm te geven. Opvallend is het kleurgebruik. Zij laat zich inspireren door kleur, vorm en structuur van landschappen en de geometrische kunst; zoals die van het Bauhaus. Kenmerkend is een vleugje humor. Exposities van zowel haar ruimtelijk als haar vlak werk laten de veelzijdigheid van haar weefkunst zien.