Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

Speciale Lezersactie Dagblad Traverse

Er was zoveel belangstelling op de eerste introductiemiddag ‘beeldhouwen’, dat de organisatie heeft besloten een tweede dag te verzorgen. Deze vindt plaats op zondag 17 februari a.s. Samen met dagblad de Traverse hebben we een interessante lezersactie voor bezoekers. Door middel van inlevering van de bon in de editie van 13 februari a.s , of door de bon hier uit te printen,  krijgt u 1,50 eu korting op de entree en een speciaal stukje steen met halsband. 

Programma 17 februari

De middag is van 13.00-16.00 uur en begint met een film over beeldhouwen waarna er een demonstratie is en uitleg wordt gegeven over het ambacht.

Lezersactie

Lezers van Traverse krijgen tegen inlevering van dit artikel, 1,50 euro korting op de entree. Zij betalen dan 2,50 euro in plaats van 4 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Bovendien krijgt u na afloop een steentje mee als amulet en een halsband zodat u deze kunt dragen. Vul de volgende gegevens in en lever de bon in bij de kassa van het museum

Naam: ……………………………

E-mail: ……………………………

Deze actie is alleen geldig op zondag 17 februari 2019 en niet in combinatie met andere acties. De amuletten worden gratis weggegeven zolang de voorraad strekt.Het Industrieel Atrium ligt aan de Kanaaldijk NW 29 in Helmond.
Meer informatie: https://www.industrieel-atrium.nl/jaarprogramma

Beelden en beeldhouwen stonden centraal in de gesprekken die de mensen met elkaar in de expositieruimte hadden op de eerste middag. De 24 beelden van de groep beeldhouwers van André van Veghel werden met grote interesse bekeken. Vragen als; ‘Welke steensoort gebruikt u’, ‘Hoe lang hebt u aan dat beeld gewerkt’, ‘Hoe zwaar is het beeld’, werden op de beeldhouwers afgevuurd. Ook de film over het ontginnen van het carrara-marmer in Italië leverde nogal wat ah’s en oh’s op. Verder werd er door André en zijn team veel uitleg gegeven over hun inspiratiebronnen, de gebruikte steensoorten en technieken. André en zijn cursisten beeldhouwen uitsluitend op traditionele wijze; ze gebruiken als gereedschap slechts de klopper en beitel, om de steen vorm te geven, en maken dus niet gebruik van machines. Daar is groot vakmanschap voor nodig

Dit vakmanschap kunt u bewonderen op 17 februari a.s. en ook nog eens tegen een gereduceerd tarief !

Wij hopen u te mogen verwelkomen

Team Industrieel Atrium