Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

Er was veel belangstelling voor de eerste introductiedag van het ambacht beeldhouwen, in het kader van het “Jaar van de Ambacht” in het Industrieel Atrium. Terwijl het regende op de daken van het Atrium werd er binnen door menig bezoeker flink gestudeerd op stukken steen. Beelden en beeldhouwen waren namelijk het middelpunt van het gesprek dat mensen met elkaar in de expositieruimte hadden op deze bijzondere middag

Open dag ambacht beeldhouwen groot succes 

De 24 beelden van de groep beeldhouwers van Andre van Veghel werden lang en met
veel interesse bekeken. Vragen zoals; “welke steensoort gebruikt u?, hoe lang hebt u aan dat beeld gewerkt? en hoe zwaar is het beeld?” werden op de beeldhouwers afgevuurd.

Ook de film over het ontginnen van het carrara marmer in Italië leverde nogal wat ah’s en oh’s op.
Zoals; “ongelooflijk gebeurt dat nu nog? dat is gevaarlijk werk, en wat zien die mannen eruit ze zullen wel vroeg oud zijn” Verder werd er door Andre en zijn team veel uitleg gegeven over hun inspiratiebronnen, de gebruikte steensoorten en technieken.

Open dag ambacht beeldhouwen groot succes

Daarom heeft het team van het Industrieel Atrium en de Beeldhouwers groep van Andre van Veghel besloten om opnieuw een demonstratie te geven op 17 februari a.s. Tijdens deze demonstratiemiddag wordt er ook weer de film vertoond over het cararra marmer EN KRIJGEN DE BEZOEKERS EEN GRATIS VERRASSINGSKADO.

De expositie “het Ambacht Beeldhouwen ”  is tot en met 17 februari te zien op woensdagen en donderdagen van 9.30u-16.00u