Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

Op de laatste open dag (voor de zomervakantie) 16 Juli a.s. , houdt het Industrieel Atrium uitverkoop. Prachtige uitgaven over het industriële verleden van Helmond en omgeving zijn te koop voor een prijs van slechts 5 eu (zolang de voorraad strekt).

Verder kunt u op vier TV schermen in de expositieruimten textiel, energie, metaal en offsetdruk van ons kenniscentrum korte filmpjes zien die de historische ontwikkeling tonen van deze basis industrieën. U zit comfortabel op een stoel voor het scherm en start zelf de film door op de groene knop te drukken. Zo zet u de film ook stil als u er genoeg van heeft of iets wilt vragen. Gidsen van ons kenniscentrum voorzien u desgewenst van antwoorden, een kop koffie of thee. Zo kunt u zien en horen welke historische productiefasen vooraf gingen aan het jurkje dat u bijvoorbeeld bij de Zara onlangs heeft gekocht. Of hoe de boekdrukkunst zijn historische produktieweg heeft bewandelt, of hoe er in het verleden gietwerk gemaakt werd. Er zijn meer filmpjes op deze schermen te zien.

Kom dus kijken! Het is zeer de moeite waard en u kunt een mooie herinnering meenemen voor slechts 5 euro p/stuk

Overige exposities:

Natuurlijk kunt u ook de exposities bekijken, zoals de handelsdrukkerij met een laboratorium, de textiel, metaal en energie expositie. Ook kunt u een stijlkamer bezichtigen, met een geheel in oude stijl ( 19de eeuw) ingerichte directiekamer. Op flatscreens in de vaste exposities; textiel, metaal, energie en druk, worden films vertoond over productieprocessen van vroeger en nu. Tevens is de maquette van het majestueuze PeaPark het bekijken waard. De goed gedocumenteerde databanken in het Atrium, leveren veel informatie over de Helmondse industrie. Er is een groot aantal foto´s te bekijken en er zijn ook vele naslagwerken aanwezig over industriële processen. Ook is er de mogelijkheid om verschillende bedrijfshistorische dvd’s en boeken aan te schaffen.

Kortom, een inspirerende, educatieve en verrassende wijze om ondergedompeld te raken in de wereld van het industriële verleden en heden.

Voor meer informatie over de openingstijden en entreegelden zie:

http://industrieel-atrium.nl/openstelling