Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

Altijd al een gepersonaliseerde boekenlegger willen hebben? Die kun je nu krijgen in het Industrieel Atrium Helmond. Onze unieke handelsdrukkerij uit de vorige eeuw draait in de zomerperiode op volle toeren. Tijdens een bezoek kan de drukker een unieke gepersonaliseerde boekenlegger voor je maken, zodat je kunt ervaren wat een vakwerk er in de 19e eeuw al geleverd werd.

De boekenlegger kost normaal 2eu maar in de zomerperiode geven wij 1eu korting. De actie start tijdens de open dag op 18 juni 2017 en loopt tot en met 31 augustus 2017. Let op! De eerste 2 weken van augustus zijn we gesloten.

Overige exposities:

Natuurlijk kunt u ook de exposities bekijken, zoals de handelsdrukkerij met een laboratorium, de textiel, metaal en energie expositie. Ook kunt u een stijlkamer bezichtigen, met een geheel in oude stijl ( 19de eeuw) ingerichte directiekamer. Op flat screens in de vaste exposities; textiel, metaal, energie en druk, worden films vertoond over productieprocessen van vroeger en nu. Tevens is de maquette van het majestueuze PeaPark het bekijken waard. De goed gedocumenteerde databanken in het Atrium, leveren veel informatie over de Helmondse industrie. Er is een groot aantal foto´s te bekijken en er zijn ook vele naslagwerken aanwezig over industriële processen. Ook is er de mogelijkheid om verschillende bedrijfshistorische dvd’s en boeken aan te schaffen.

Kortom, een inspirerende, educatieve en verassende wijze om ondergedompeld te raken in de wereld van het industriële verleden en heden.

Voor meer informatie over de openingstijden en entreegelden zie:

http://industrieel-atrium.nl/openstelling