Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

Zaterdag 20 mei j.l. heeft het Industrieel Atrium Helmond haar bijdrage geleverd aan de officiƫle opening van het Energiehuis in Helmond. Dit huis is ten behoeve van de Helmondse bevolking opgesteld om allerlei zaken over energie te communiceren. Het Industrieel Atrium heeft ten behoeve van de openingshandeling, die uitgevoerd werd door de burgemeester van Helmond, mevrouw Elly Blanksma, een apparaat uit onze energiecollectie ter beschikking gesteld. Het is een meterunit voor het controleren van gasmeters.

De burgemeester heeft samen met de voorzitter van het energiehuis de opening verricht door aan de kranen van het apparaat te draaien. Deze meterunit die een deel uitmaakt van onze energiecollectie zal voor langere duur in het energiehuis blijven staan.

Energie is een belangrijke fundamentele behoefte van de mens. Het zorgt voor warmte in onze huizen, we kunnen daardoor eten koken, ons vervoeren en tal van activiteiten uitvoeren. In het Atrium kun je van alles te weten komen over hoe men vroeger energie opwekte, welke apparaten er uitgevonden werden en welke bedrijven pionierden op dit vlak. Kom eens kijken!

Voor openstelling en tijden:

https://www.industrieel-atrium.nl/openstelling

Voor meer informatie over het energiehuis:

http://www.ed.nl/helmond/energiehuis-helmond-opent-deuren~af713ef0/