Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

Vanwege grote belangstelling in het samenwerkingsprogramma van het Industrieel Atrium en het Annatheater wordt er op 24 april a.s. weer een combinatieprogramma georganiseerd.

Om 13.00 zal In het Industrieel Atrium de Helmondse stadsschrijfster, Tania Heijmans, een verhaal vertellen dat ze speciaal voor deze gelegenheid heeft geschreven. Aanleiding is de tentoonstelling die is te zien in het Industrieel Atrium over de Hatéma ( Helmondsche Textiel Maatschappij). Deze heeft een voorname rol gespeeld in de Helmondse industrie en vindt haar oorsprong in 1855.

Voor de laatste keer kan de tentoonstelling en de film bezichtigd worden. In de tentoonstelling kunt u producten, documenten, films, en historische informatie zien. Ook een maquette van het Peapark is te bewonderen. Dit was het omvangrijke woonhuis van oprichter Piet de Wit. Om te ervaren hoe textiel werd gemaakt in de 18e eeuw voordat de grote fabrieken kwamen, worden er workshops weven gegeven op een handweefgetouw.

Aansluitend om 15.00 is de laatste voorstelling te zien van “Ons Anna” in het Annatheater. Een voorstelling over de Annawijk, gelegen nabij de Hatéma fabrieken (bijdrage teksten van Abdel Kader Benali).

Kosten voor dit combiticket bedragen 16,50eu

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Hans Brok, programmamanager

Tel: 0492-535977 Email: info@industrieel-atrium.nl

of kijk op www.annatheater.nl