Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

WAAR: Bibliotheek Helmond- Peel, glazen vitrines onder de trap.

WANNEER: 22 augustus – 22 oktober 2015

In glazen vitrines zie je hoe voorwerpen er vroeger uit zagen, door wie ze werden gemaakt en wat hun functie was.
Hoe werden stoffen gemaakt en wie zorgde ervoor dat de eerste treinen over rails konden rijden? Stonden er vroeger ook al lantaarnpalen en hoe werden boeken eigenlijk gemaakt?
De antwoorden op al die vragen vind je in de tentoonstelling van het Industrieel Atrium: ‘de Wonderkamer van ambacht en industrie’.

De tentoonstelling is een kleine greep uit de schat aan informatie die je kunt ontdekken bij het Industrieel Atrium.
Het Industrieel Atrium is namelijk hét kenniscentrum voor ambacht en industrie in Helmond en omgeving en zit heel toepasselijk ook in het gebouw van een oude garenfabriek aan de Kanaaldijk N.W in Helmond.

Onze gastheren en gastvrouwen leggen graag uit hoe het vroeger allemaal ging en nemen je als het ware even mee terug in de tijd.
Daarnaast wil het Industrieel Atrium, onder de slogan ‘Connecting Industrial History’ laten zien hoe het ambacht en de techniek van vroeger onlosmakelijk verbonden zijn met moderne en hedendaagse technieken, ontwerpen en industrie.

Als je ons via een email naar info@industrieel-atrium.nl laat weten welke voorwerpen in de tentoonstelling iets te maken hebben met de ‘Gas’ industrie, krijg je gratis entree voor een bezoek aan het Industrieel Atrium.

Wil je meer te weten komen over wat er te ontdekken is in het Industrieel Atrium, kijk dan even op onze website voor de openingstijden en de verschillende mogelijkheden in deze wonderkamer van ambacht en industrie. www.industrieel-atrium.nl