Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

Maak kennis met exotische gerechten in het industrieel atrium

Twee koks bereiden een aantal exotische gerechten, waarbij ze veelvuldig gebruik maken van allerlei specerijen en kruiden. U kunt de gerechten zelf komen proeven en U krijgt het recept mee naar huis.

In een ± 50 min durende film “Voeding van eigen bodem” wordt de geschiedenis verteld van de voedingsmiddelenindustrie vanaf de middeleeuwen tot nu. Van de graanhandel en de specerijenhandel van de VOC tot de moderne voedingsmiddelenindustrie en de rol van Helmond daarbij.

In een thema expositie wordt de geschiedenis van Huijbregts Food uit Helmond getoond, een wereldspeler op het gebied van producten voor de voedingsmiddelenindustrie.

Helmond is inmiddels een belangrijk centrum voor de voedingsmiddelenindustrie geworden. De geschiedenis daar naar toe wordt u dan ook op educatieve en dynamische wijze getoond. De moeite waard om er kennis van te nemen.

Overige exposities:
Natuurlijk kunt u deze middag ook de overige exposities bekijken, met onder meer demonstraties in de handelsdrukkerij, een demonstratie op een handweefgetouw uit de 18deeeuw en de bezichtiging van een ingerichte directiekamer uit de 19de eeuw.

Op flat screens in de vaste exposities; textiel, metaal, energie en druk, worden films vertoond over productieprocessen van vroeger en nu. Ook de maquette van het majestueuze PeaPark is het bekijken waard.

De goed gedocumenteerde databanken in het Atrium, leveren veel informatie over de Helmondse industrie. Ook is er de mogelijkheid om verschillende bedrijfshistorische dvd’s en boeken aan te schaffen.

Wilt u meer weten en bekijken dan bent u van harte welkom in Het Industrieel Atrium, Kanaaldijk NW 29 in Helmond op zondag 30 augustus van 13.00 tot 17.00 uur.

Entree €3,50, boven 65 jaar €3,00

Het Industrieel Atrium is ook elke dinsdag, woensdag en donderdag te bezoeken tussen 9.30-16.30 uur.