Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

Op de open dag in het Industrieel Atrium op 27 september as. kunt u hierover veel informatie krijgen.

In een ± 50 min durende film “Voeding van eigen bodem” wordt de geschiedenis verteld van de voedingsmiddelenindustrie vanaf de middeleeuwen tot nu. Van de graanhandel en de specerijenhandel van de VOC tot de moderne voedingsmiddelenindustrie en de rol van Helmond daarbij.

In een thema expositie wordt de geschiedenis van Huijbregts Food uit Helmond getoond, een wereldspeler op het gebied van producten voor de voedingsmiddelenindustrie.

Helmond is inmiddels een belangrijk centrum voor de voedingsmiddelenindustrie geworden. De geschiedenis daar naar toe wordt u dan ook op educatieve en dynamische wijze getoond. De moeite waard om er kennis van te nemen.

Overige exposities:
Natuurlijk kunt u deze middag ook de overige exposities bekijken, met onder meer demonstraties in de handelsdrukkerij, een demonstratie op een handweefgetouw uit de 18deeeuw en de bezichtiging van een stijlkamer waar men een geheel in oude stijl ( 19de eeuw) ingerichte directiekamer kan zien.

Op flat screens in de vaste exposities; textiel, metaal, energie en druk, worden films vertoond over productieprocessen van vroeger en nu. Ook de maquette van het majestueuze PeaPark is het bekijken waard.

De goed gedocumenteerde databanken in het Atrium, leveren veel informatie over de Helmondse industrie. Er is een groot aantal foto´s te bekijken en er zijn ook vele naslagwerken aanwezig over industriële processen.

Ook is er de mogelijkheid om verschillende bedrijfshistorische dvd’s en boeken aan te schaffen. Kortom, een inspirerende, educatieve en verassende wijze om ondergedompeld te raken in de wereld van het industriële verleden en heden.
Wilt u meer weten en bekijken dan bent u van harte welkom in Het Industrieel Atrium, Kanaaldijk NW 29 in Helmond op zondag 27 september van 13.00 tot 17.00 uur.

Entree €3,50, boven 65 jaar €3,00

Het Industrieel Atrium is ook elke dinsdag, woensdag en donderdag te bezoeken tussen 9.30-16.30 uur.