Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

Met de vlam in de pijp Het team van het Industrieel Atrium gaat regelmatig het land in om bedrijfsbezoeken af te leggen. Om zo voeling te houden met het huidige Industriële landschap en de ontwikkeling te zien van bedrijven met een lange historie. Hoe hebben de bedrijven zich aangepast aan de sociaal- economische ontwikkelingen in de geschiedenis?, welke innovatieve producten hebben ze ontwikkeld om continuïteit en voortbestaan van het bedrijf te waarborgen? Daar zijn goede mensen voor nodig, innovatieve productieprocessen en creatieve ideeën. Een bedrijf dat dat op een succesvolle wijze doet, sinds 1928, is Daf Trucks NV. Op 24 februari jongstleden werden we uitgenodigd voor een bezoek in Eindhoven. Ruim een uur hebben we een zeer interessante rondleiding gehad.

Met de vlam in de pijpIn zijn meer dan 84 jarige bestaan heeft DAF Trucks een reputatie opgebouwd op het gebied van de ontwikkeling, productie, verkoop en service in de bedrijfstak van toonaangevend transportmaterieel. De constante drijfveer om de beste transportoplossingen te ontwerpen en fabriceren is een handelsmerk van de onderneming geworden. Het bieden van toegevoegde waarde aan zijn klanten is altijd de hoeksteen geweest van het succes van DAF. DAF’s wortels gaan terug tot 1928, toen de broers Hub en Wim van Doorne de basis legden voor wat vandaag de dag de snelst groeiende truckproducent van Europa is. Wat begon als een kleine machinefabriek en smederij, ontwikkelde zich in 1932 tot aanhangwagen producent. In 1949 werd in de aanhangwagenfabriek de eerste DAF truck geproduceerd. Een jaar later werd een nieuwe truckfabriek gebouwd en werd een begin gemaakt met de productie van chassis voor drie-, vijf- en zes tons vrachtwagens.Samen met zijn broer Wim legde Hub de fundamenten voor DAF als toonaangevende fabrikant van trucks.

Wil je zien hoe DAF zich verder ontwikkeld heeft tot heden? Welke innovatieve producten het bedrijf gedurende al die jaren heeft ontwikkeld? Neem een kijkje op de volgende links;

http://www.daf.nl/nl-nl/about/history#

http://www.daf.nl/nl-nl

Wij danken het team van Daf trucks NV en wensen hen een succesvolle toekomst toe.

Team Atrium