Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

Zelf drukken en weven in Het Industrieel Atrium

In de drukkerij leert u hoe u een tekst moet zetten met losse letters. Dit is een hele uitdaging omdat dit in spiegelbeeld moet gebeuren. Ook kunt u een afbeelding maken met behulp van een linoleumsnede. Na het zetten van de tekst, met eventuele afbeelding, kan deze afgedrukt worden op een zogenaamde proefpers.

In de afdeling textiel leert u hoe u op een handweefgetouw moet weven. Er zijn een aantal handweefgetouwen aanwezig waarop u zelf kunt weven.

Verder kunt u nog kijken naar een nieuwe prachtige documentaire over de industriële ontwikkeling in Helmond van de 19de eeuw tot nu. De documentaire geeft een overzicht van de ontwikkeling in de verschillende sectoren die in Helmond actief waren en zijn zoals de textiel, metaal, hout en voedingsmiddelen industrie.

Overige exposities:

Natuurlijk kunt u deze middag ook de overige exposities bekijken, zoals de handelsdrukkerij

met een laboratorium, de textiel, metaal en energie expositie, ook kunt u een stijlkamer bezichtigen met een geheel in oude stijl ( 19de eeuw) ingerichte directiekamer. Op flat screens in de vaste exposities; textiel, metaal, energie en druk, worden films vertoond over productieprocessen van vroeger en nu. Ook de maquette van het majestueuze PeaPark is het bekijken waard.

De goed gedocumenteerde databanken in het Atrium, leveren veel informatie over de Helmondse industrie.

Er is een groot aantal foto´s te bekijken en er zijn ook vele naslagwerken aanwezig over industriële processen.

Ook is er de mogelijkheid om verschillende bedrijfshistorische dvd’s en boeken aan te schaffen. Kortom, een inspirerende, educatieve en verassende wijze om ondergedompeld te raken in de wereld van het industriële verleden en heden.

Wilt u meer weten en bekijken dan bent u van harte welkom in Het Industrieel Atrium,

Kanaaldijk NW 29 in Helmond op zondag 31 januari van 13.00 tot 17.00 uur.

Entree €3,50, boven 65 jaar €3,00

Het Industrieel Atrium is ook elke dinsdag, woensdag en donderdag te bezoeken tussen

9.30-16.30 uur.